Rakije

Ceo proces proizvodnje, od tehnološke prerade voća, preko najmodernijih kazana do kvalitetnih hrastovih burića se obavlja pod nadzorom vrhunskih stručnjaka.
U ponudi imamo više vrsta voćnih rakija u pakovanjima od 0,7 l i 0,1 l.

Vrste rakije:

Kako se pije rakija?

Mlađe rakije, do tri godine, se najbolje slažu sa predjelom i piju se blago ohlađene.

Starije rakije nikada ne hladimo, idealna je konzumacija na sobnoj temperaturi. Hladnoća prekriva neželjene osobine, a ubija aromu kod onih kvalitetnijih.

Čaša u obliku cveta lale je idaealna za konzumiranje rakije da bi se pravilno pomešala aroma i vazduh. Rakija se konzumira u malim gutljajima.

Neke vrste rakija se piju kao aperitiv, a neke posle jela. Npr. dunju je najbolje piti posle jela uz kafu.

Pelinkovac

Pored rakija možete probati naš pelinkovac Gorka istina vrhunskog ukusa i kvaliteta.

Pelinkovac je veštačko piće koje se proizvodi od alkohola i sa dodatkom više vrsta lekovitog bilja koje mu daje specifičan ukus i miris. Može da se pije kao aperitiv pre, ali i kao digestiv posle jela. Uglavnom se služi rashlađen, bez leda, kao i ostala pića slične  vrste, ali ga možete konzumirati i na druge načine po sopstvenoj želji i ukusu (sa ledom, dodatkom kriške limuna ili pomorandže itd)

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu