Kruška viljamovka
Ima mnogo poznatih sorti krušaka, ali mi pravimo samo od viljamovke zbog prepoznatljive arome i ne koristimo drugu krušku. viljamovka sadrži veći procenat šećera, a manji udeo kiselosti. Odlikuje je ogroman broj aromatičnih materija, pa je zato ova vrsta rakije veoma omiljena u našim krajevima.
Kruška raskošnog mirisa
Rakija viljamovka
Megdan, rakija od kruške Vilijamovke, proizvedena u uslovima kontrolisane fermentacije, dominantnog mirisa idealno zrelih plodova, soćnog, harmoničnog ukusa duge trajnosti. Proces proizvodnje rakije viljamovke je složen kao i kod dunje. Od momenta branja do momenta prerade može da protekne i do četiri nedelje. Za ovo vreme moramo da sklonimo problematično voće. Kad prostorija gde se nalazi viljamovka počne intenzivno da miriše i kada plod može rukom da se razbije onda ide u kominu. Aromu viljamovke, miris i ukus pre svega daju kvalitetan i idealno zreo plod, kontrolisana prerada i kvalitetan kazan.